Het eiland Corvo

Corvo – het kleinste eiland van de Azoren

Corvo is iets meer dan 6 km lang en 4 km breed. Het eiland is het kleinste van de archipel.
Vila Nova do Corvo is de enige plaats op het door vulkanische uitbarstingen ontstane eiland. Hier wonen slechts 450 mensen.
Het eiland is te bereiken met een veerdienst vanaf het eiland Flores. Corvo is zelfs met het vliegtuig te bereiken, eveneens vanaf Flores.

Monte Gordo en Monte dos Homens

Corvo werd voor het eerst ontdekt in 1452 door Diogo de Teive en zijn zoon. Het eiland is ontstaan door de inmiddels uitgedoofde vulkaan Monte Gordo, die een 300 meter diepe en 2 km brede caldera (krater) vormt. Op de bodem ervan ligt een meer met de naam Lagoa do Caldeirao. De hoogste berg van het eiland genaamd Monte dos Homens is de zuidelijke rand van de caldera met een hoogte van 718 meter. Vooral het 7 km lange pad naar de top van Monte dos Homens is interessant voor bezoekers. Tijdens deze tocht zult u de verscheidenheid aan vogels opmerken.
De kusten van Corvo kenmerken zich door steile kliffen, met uitzondering van het wat vlakkere zuiden. Het eiland is voornamelijk bedekt met kraterweiden.

Windmolens en feesten

Op het eiland staan nog enkele windmolens die ooit van groot belang waren voor het eiland.
De jaarlijkse feesten rond ‘Nossa Senhora dos Milagres’ in augustus trekken meer bezoekers dan het eiland inwoners telt.