Vliegen naar de Azoren

Als je de Azoren wil gaan verkennen zul je een vlucht moeten boeken. De eilanden van de Azoren liggen namelijk een behoorlijk eind in de Atlantische Oceaan, op 1.369 kilometer van het Portugese vasteland. Er zijn 2 goede manieren om naar de Azoren te vliegen. Je kunt een rechtstreekse vlucht boeken vanuit Nederland, of via Lissabon vliegen. Met de tweede optie kun je er voor kiezen om een paar dagen Lissabon te boeken voordat je doorvliegt naar de Azoren. In dit artikel delen we alle informatie die je nodig hebt voor het vliegen naar de Azoren 😊

Wist je dat de Azoren ook wel het Hawaï van Europa worden genoemd? 🌴 Dat komt door het tropische klimaat en de rijke natuur. En dat op slechts 4 uur vliegen vanuit Nederland!

Het makkelijkste vlieg je naar het eiland São Miguel. Het vliegveld ligt in de hoofdstad Ponta Delgada. Vanuit daar kun je makkelijk eilandhoppen naar andere eilanden. Elk eiland heeft een eigen vliegveldje.
Wil je dus gelijk door naar een ander eiland? Dan kun je vanaf Ponta Delgada een binnenlandse vlucht boeken.

Vliegtickets naar de Azoren


vliegen naar de Azoren
© De-azoren.nl
vluchten naar de Azoren
© De-azoren.nl

Rechtstreekse vluchten naar de Azoren

Er zijn een paar vliegmaatschappijen die in het zomerseizoen rechtstreeks vanuit Nederland naar de Azoren vliegen. Er zijn directe vluchten die naar het eiland São Miguel gaan en vluchten die naar het eiland Terceira gaan. Het is vanuit Nederland ongeveer 4 uur vliegen naar de Azoren.

Transavia vliegt vanaf €89 naar de Azoren. Maar laat je niet misleiden door hun marketing. Bijna al hun vliegtickets zijn duurder dan dat. Ze vliegen naar de Azoren vanaf Schiphol, Amsterdam. Je landt in Ponta Delgada op het eiland Sao Miguel. Dit kan alleen tussen april en september. En het kan alleen op zondagen. Het is dus niet super flexibel, maar wel heel makkelijk. Het is een fijne rechtstreekse vlucht 😊 Wij vliegen zelf graag met de rechtstreekse vlucht van Transavia naar de Azoren –> Bekijk hier de vliegtickets van Transavia naar de Azoren ✈️

Ook TUI vliegt rechtstreeks naar de Azoren vanuit Amsterdam. Ook Tui vliegt naar Ponta Delgada. TUI vliegt juist alleen op woensdagen. Als je dus anderhalve week wil blijven kun je het beste een combinatie zoeken van Transavia en TUI 🙂 Maar vaak biedt TUI een retourvlucht aan. –> Bekijk hier de vliegtickets van TUI naar de Azoren ✈️

De vliegmaatschappij Sata Azores vliegt in het zomerseizoen van Amsterdam naar het eiland Terceira. Deze tickets zijn alleen erg duur. Je kunt dus het beste naar São Miguel vliegen en daar een veerboot of vlucht naar Terceira nemen.

Bij deze twee aanbieders kun je het beste vliegtickets voor de Azoren boeken:
► Van Amsterdam naar Sao Miguel met TUI
Van Amsterdam naar São Miguel met Transavia (beste optie)

Wist je dat: het tijdverschil op de Azoren is 2 uur. Het is daar dus 2 uur vroeger. Dat maakt je reis daarheen lekker efficiënt. De terugreis duurt met het tijdverschil dus iets langer.

vliegen naar de Azoren
Wij vliegen graag met de rechtstreekse vlucht van Transavia naar de Azoren © De-azoren.nl

Vliegen naar de Azoren vanaf Lissabon

Omdat rechtstreekse vluchten naar de Azoren vrij prijzig kunnen zijn, kun je er ook voor kiezen vanuit Lissabon te vliegen. Wij hebben zelf gebruik gemaakt van deze optie en dat was best leuk. We hebben namelijk ook nog een paar dagen in Lissabon overnacht. Het is een perfecte combinatie.

Het vliegen vanuit Nederland naar Lissabon duurt ongeveer 2 uur. Vervolgens is het ook 2 uur vliegen naar de Azoren. De vliegtijd is dus hetzelfde. Een tweede voordeel van een vlucht vanuit Lissabon is dat je veel meer opties hebt.
Vanuit Lissabon zijn er dagelijks verschillende directe vluchten naar de eilanden São Miguel, Terceira en Faial en wekelijks vluchten naar het eiland Pico.
Je zit dus niet vast aan een bepaalde reisdag zoals bij TUI of Transavia en je kunt naar meerdere eilanden vliegen.

Tip: op de heenweg is het leuk om een paar dagen Lissabon te doen. Het kan voor de terugweg wel prettig zijn om een rechtstreekse vlucht te boeken.
Wij deden het zelf heel omslachtig door terug te vliegen naar Parijs en daar de Thalys te pakken. Maar dat was wel het meest goedkoop haha.

vlucht naar de Azoren
Lissabon © De-azoren.nl
vliegen naar de azoren vanaf Lissabon
Lissabon © De-azoren.nl

Vervoer vanaf het vliegveld Sao Miguel

Het vliegveld van São Miguel ligt op 3 kilometer afstand van de hoofdstad Ponta Delgada. Als je met een reisorganisatie reist dan is het vervoer vanaf het vliegveld meestal inbegrepen. Zie hier ook welke mooie georganiseerde rondreizen je kunt maken op de Azoren. Een rondreis hoeft niet met een groep te zijn, je kunt het ook individueel doen, maar dan wordt wel alles voor je geboekt.

Als je niet met een georganiseerde reis mee gaat is het heel erg handig om een auto te huren.
Wil of kan je geen auto huren? Dan dan kun je bij het vliegveld gebruik maken van vervoer met de taxi of met de bus (openbaar vervoer). De bussen van het openbaar vervoer rijden 1 keer per uur naar Ponta Delgada. Vanaf hier vertrekken alle bussen naar andere delen van het eiland.

Vervoer vanaf het vliegveld Terceira

Het vliegveld van Terceira ligt 20 km verwijderd van de hoofdstad Angra do Heroismo.
Taxi’s en bussen zijn beschikbaar op de luchthaven om op uw bestemming te komen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van een huurauto.

Veelgestelde vragen

Hoelang is het vliegen naar de Azoren?

Het is vanuit Nederland 4 uur vliegen naar de Azoren.