Hike langs 4 watervallen (TM06, Moinho do Félix trail)

De ‘Moinho do Félix’ trail is een hele leuke trail om te doen op het eiland São Miguel. Het is geen lange trail (zo’n 5 kilometer), maar je komt maar liefst 4 watervallen tegen!! 😍 Stuk voor stuk zijn het indrukwekkende watervallen om te zien én ze zijn perfect om een duik te nemen.

Tip: pak een lekker ontbijtje in, neem je badkleding en een handdoek mee en wandel deze trail om 08.00 ’s ochtends. Ontbijt bij een van de watervallen en ga het water in. Zo vroeg op de ochtend zijn hier waarschijnlijk nog geen andere toeristen en heb je deze plek helemaal voor jezelf. Dat geeft zo’n magisch gevoel! ❤️

Leuke hike langs 4 watervallen, de Moinho do Félix trail


De start van deze trail

Het startpunt van deze trail ligt officieel hier. Wij besloten echter op een andere plek te beginnen. Wij begonnen op deze locatie. Vanaf het beginpunt waar wij begonnen loop je echt super snel naar de watervallen. Als je geen zin hebt in de hele hike, maar alleen de watervallen wil bezoeken is dat een perfecte plek!

De Moinho do Félix trail is in totaal 5.3 kilometer lang en heeft 238 hoogtemeters. Soms is het best wel even klimmen, maar het is geen uitdagende trail. Je kunt er ook voor kiezen alleen het stuk langs de watervallen te lopen en de rest over te slaan.

Via een klein paadje langs de weg loop je zo het bos in. Om je heen zie je mooie Japanse ceder bomen. Het pad loopt direct naar beneden. Al heel snel kom je bij een eerste watervalletje: Poço da Truta. Deze is nog klein, dus een leuke warming-up voor de volgende watervallen 😜 Het water is super helder en ziet er heerlijk uit om in te zwemmen.

Poço da Truta
Poço da Truta © De-azoren.nl
cascata da gruta waterval sao miguel
© De-azoren.nl

Cascata da Gruta waterval

Niet ver van de eerste waterval kom je bij waterval ‘Cascata da Gruta’. Een leuke waterval, waar je ook achter kunt staan 😊 Ook hier is het water heel helder en zou je lekker kunnen zwemmen.
In de titels van deze trail wordt deze waterval ook wel vaak benoemd.

cascata da gruto Trilho do Moinho do Félix
© De-azoren.nl
cascata da gruto Trilho do Moinho do Félix
© De-azoren.nl

De mooiste waterval van deze hike: Cascata do Teófilo

Vanaf Cascata da Gruta hoef je nog maar een klein stukje verder te lopen voordat je bij de mooiste waterval van deze hike aankomt 😊 Voordat je bij de waterval komt zie je eerst de ruïnes van een oude molen. Dit is Moinho do Félix. De trail is naar deze oude molen vernoemd.
Je daalt nog een klein stukje verder af en je komt bij Cascata do Teófilo! Als je onze tip opvolgt om een ontbijtje en zwemkleding mee te nemen zou ik bij deze waterval gaan ontbijten en zwemmen. Dit is de allermooiste! 😍

hike naar 4 watervallen sao miguel
© De-azoren.nl
cascata da gruta waterval sao miguel
© De-azoren.nl

Tip: bezoek ook de waterval Salto do Cabrito (deze kun je zonder hike bezoeken) en de waterval Salto do Prego 😊 Beide watervallen zijn super hoog en mooi. Ook hier kun je in het water van de watervallen zwemmen, dat hebben wij ook gedaan. Bezoek ze rond 08 uur ’s ochtends en je hebt het paradijsje voor jezelf ❤️

Hieronder zie je nog de ruïnes van de molen Moinho do Félix.

Moinho do Félix
Moinho do Félix © De-azoren.nl

De vierde waterval: Cascata do homem

Cascata do homem betekent in het Portugees ‘waterval van de mens’. Het is de vierde en laatste waterval van deze leuke hike 😊 Om er te komen moet je nog een aardige klim en daling maken. Hij ligt wat verder bij de andere drie watervallen vandaan. Ook hier kun je heerlijk zwemmen! 😍

Het tweede gedeelte van de hike is vervolgens wat minder spectaculair, maar leuk om het rondje te voltooien. Je kunt natuurlijk ook weer terug lopen langs de watervallen.