Algar do Carvão de vulkanische grotten van Terceira

Vulkaanuitbarsting

De Algar do Carvao is een grote kolengrot op het eiland Terceira, die ongeveer 2000 jaar geleden is ontstaan. De grotten zijn zeker een aanrader als je Terceira bezoekt.

De grotten zijn hiermee zeer oud en onder andere om die reden natuurlijk al een behoorlijke trekpleister voor de meeste toeristen.

De Algar do Carvao-grotten zijn ontstaan als gevolg van een vulkaanuitbarsting. Waar we natuurlijk de krater kennen als het gevolg van een dergelijke uitbarsting is het echter ook mogelijk dat er grotten als deze ontstaan. Tijden na de uitbarsting kunnen we op die manier gaan genieten van het leven onder de grond, waar we stalagmieten en stalactieten vinden.

Ontstaan van de grotten

De Algar do Carvao-grotten kwamen er als gevolg van een grote luchtbel die is ontstaan toen de lava van de uitbarsting weer af begon te koelen. Deze luchtbel heeft voor de grotten gezorgd, waardoor wij nu tot een diepte van ongeveer 90 meter af kunnen dalen om daar de prachtige natuur onder de grond te gaan bewonderen. Door ons onder de grond te bewegen kunnen we veel meer te weten komen over bijvoorbeeld het eiland Terceira, waardoor het zeker de moeite waard is om hier een kijkje te gaan nemen tijdens een verblijf op de Azoren.