Het eiland Sao Jorge

Kustlijn met groene kliffen

Het eiland Sao Jorge maakt indruk op zijn bezoekers met een kustlijn met groene kliffen, die een aanzienlijke hoogte bereiken.
Met een lengte van 56 kilometer en een breedte van slechts acht kilometer lijkt de uitzonderlijke, langgerekte vorm van het eiland op de rug van een dier. Het landschap van het Azoreneiland wordt gekenmerkt door een reeks vulkanen en fascinerende kliffen.
Rust is een belangrijk kenmerk van dit eiland.

Prachtige uitzichten

Sao Jorge ligt in het midden van de centrale groep van de Azoren. De hoofdstad is Velas.
Vanuit Sao Jorge kunnen bezoekers vanwege de centrale ligging genieten van prachtige uitzichten op de omliggende eilanden.
Ook met de auto kan men mooie tochten maken rond het eiland.
Aan te bevelen is o.a. de molenroute van Pico de Urze naar Faja dos Cubres.

Sao Jorge is een vruchtbaar eiland

De ongeveer 9500 eilandbewoners wonen aan de voet van hoge kliffen. Een deel van de kustvlaktes waarop de dorpen zich bevinden is nog steeds alleen te voet te bereiken. Smalle paden leiden naar de nederzettingen, waarvan de inwoners voornamelijk leven van de landbouw en de veeteelt (vooral koeien). Groenten en fruit doen het hier goed omdat de bodem van het eiland zeer vruchtbaar is door zijn vulkanische verleden.

Het eiland Sao Jorge is aantrekkelijk voor wandelaars

Op de bijna onbewoonde hoogvlakte van het eiland zijn prachtige wandelpaden aangelegd, die de bezoekers de mogelijkheid bieden om mooie wandelingen te maken en het adembenemend mooie landschap met zijn weelderige vegetatie te ervaren. Het is ook mogelijk om via smalle paden langs de kliffen de kust te bereiken.
Door zijn geografische karakteristieken is Sao Jorge een zeer aantrekkelijke bestemming voor wandelaars.

Semana Cultural Festival

Het Semana Cultural Festival (concerten en exposities) vindt jaarlijks plaats in juli.

Tips

► Hotel Sao Jorge Garden in Velas →
► Meer hotels op dit eiland →