Wat te doen in Angra do Heroísmo – de hoofdstad van Terceira

Angra do Heroísmo betekent ‘Baai van de heldenmoed’. Het is de hoofdstad van het eiland Terceira, een van de 9 eilanden van de Azoren. Het is geen grote stad om te bezoeken, maar wel een hele leuke, kleurrijke stad om te bezoeken. De mensen zijn er super lief en de stad wordt goed onderhouden. In dit artikel delen we de leukste dingen om te doen in Angra do Heroismo 😊

— Dit artikel wordt nog aan gewerkt, binnenkort komt er meer informatie

Tip: zoek je nog naar een hotel of verblijfplaats op Terceira? Bekijk dan ook onze favoriete hotels op Terceira. In dat artikel delen we ook onze favorieten in de hoofdstad 😊

Wat te doen in Angra do Heroísmo


Angra do Heroismo zonsondergang

Beetje achtergrond over Angra do Heroísmo

Angra do Heroísmo is de oudste stad van de Azoren! De stad werd al gevestigd in 1534 en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad staat met name bekend om de prachtige, kleurrijke gebouwen die in het het historische centrum te vinden zijn. De huisjes zijn vaak wit, waarbij de ramen en deuren met kleur omlijst zijn. Maar er zijn ook bouwwerken die volledig in kleur geschilderd zijn. Door deze vrolijke kleuren krijgt de stad ook een heel vrolijk karakter.
In 1980 vond er een aardbeving plaats op Terceira. Gelukkig zijn veel gebouwen bewaard gebleven. Andere gebouwen zijn weer opnieuw opgebouwd of gerestaureerd.

Hou je van historie en ben je geïnteresseerd in de cultuur van Angra do Heroísmo? Dan zijn er een paar historische gebouwen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Dat zijn:
– de kathedraal Se de Sao Salvador
– de kloosters Convento da Esperanca en Convento de Sao Gonzalo (met kerk)
– het Palacio Bettencourt (het stadhuis uit de 19e eeuw)
– het Museum of Geology
– de arena waar stierengevechten plaatsvinden
– en de forten Castelo de Sao Baptista en San Sebastiao.
Deze gebouwen staan symbool voor zowel de historie als de prachtige cultuur van het eiland Terceira 🙂