Angra do Heroismo – de hoofdstad van Terceira

Stap op Terceira

Angra do Heroismo ligt op het eiland Terceira, dat zich op 144 kilometer van het eiland Sao Miguel en 106 kilometer van het eiland Faial bevindt.
Het eiland kent een populatie van ongeveer 50.000 mensen en is 382 vierkante kilometer groot. De lengte van 29 kilometer kan net als de breedte van 18 kilometer goed overzien worden vanaf de hoogste berg van Terceira, de Serra de Santa Barbara, die 1022 meter hoog is.

Angra do Heroismo zonsondergang

De oudste stad en werelderfgoed

Angra do Heroísmo is de oudste stad van de Azoren. De stad werd gevestigd anno 1534 en kent daarmee een meer dan rijke historie.
Angra do Heroísmo staat vooral bekend om de prachtige gebouwen die er in het historische centrum te vinden zijn. Ondanks dat er in 1980 een aardbeving, met enorm veel schade, in de stad heeft plaatsgevonden zijn veel van de gebouwen bewaard gebleven of heropgebouwd.
De pracht van dit centrum wordt nog eens onderstreept door het feit dat het staat op de werelderfgoedlijst → van de Unesco.

Historische gebouwen

Tijdens een vakantie met bezoek aan Angra do Heroismo zijn enkele gebouwen zeker de moeite waard om te bezoeken, zoals de kathedraal Se de Sao Salvador en de kloosters Convento da Esperanca en Convento de Sao Gonzalo (met kerk), het Palacio Bettencourt (het stadhuis uit de 19e eeuw), het Museum of Geology, de stierenvechtarena en de forten Castelo de Sao Baptista en San Sebastiao. Deze gebouwen staan symbool voor zowel de historie als de prachtige cultuur van het eiland Terceira.

Tip: Als u deze indrukwekkende stad bezoekt dan zou u kunnen kiezen voor een stadswandeling → onder leiding van een gids (3 uur).

Hoteltip:

► Terceira Mar Hotel →