Het eiland Graciosa

Graciosa – witte huizen, windmolens en een lagune

Graciosa kenmerkt zich door de vele witte huizen, windmolens en een lagune in de vulkaankrater die nogal raadselachtig aandoet.
Opvallend zijn de vele witte rotspunten die uit de zee omhoog steken.

Graciosa, het tweede kleinste eiland van de Azoren

Met een lengte van 10 km en een breedte van 7 km is Graciosa het tweede kleinste eiland van de Azoren.
Het eiland heeft ongeveer 5000 inwoners, die voornamelijk leven van de veeteelt en de wijnbouw, de graan- en fruitteelt. De bodem wordt hier als zeer vruchtbaar beschouwd, omdat het eiland van vulkanische oorsprong is.
Het hoogste punt ligt ongeveer 400 meter boven de zeespiegel. Het is een indrukwekkende vulkaankrater met een koepelgewelf. Wandelaars en natuurliefhebbers houden van deze prachtige plek.

De hoofdstad

De hoofdstad van het eiland is het stadje Santa Cruz da Graciosa, dat een schilderachtige en pittoreske indruk achterlaat.
Op de grillige kliffen van het eiland staat een prachtige vuurtoren met daarin een unieke wenteltrap.
Zeer de moeite waard is ook het zogenaamde ‘walviseiland’. Het betreft een buitengewone rotsformatie voor de kust die eruitziet als een majestueuze walvis.

Het landschap van Graciosa

Het landschap van Graciosa wordt gekenmerkt door prachtige wijngaarden, een geweldige variëteit aan planten en uit lavasteen opgetrokken muurtjes. Dit landschap nodigt dan ook uit om heerlijk te wandelen. Het mooiste strand heet ‘Barro Vermelho’ en bestaat uit rood zand. Voor vakantiegangers is hier ook een moderne zwemvoorziening geraliseerd.
Daarnaast beschikt het eiland over verschillende thermale baden en zeezwembaden.

Tips

► Graciosa Hotel in Santa Cruz da Graciosa →
► Meer hotels op dit eiland →