Ponta Delgada

Grootste stad van de Azoren

Ponta Delgada is de hoofdstad van Sao Miguel en is tevens de grootste stad die men op de Azoren kan bezoeken. Hier wonen 70.000 mensen.

De stad werd gesticht in 1522 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de belangrijkste steden aan een baai in het zuiden van het eiland. Men vindt er onder andere imposante kerken en prachtige witte huizen. Dit doet de gemiddelde toerist onmiddellijk denken aan het rijke verleden van het eiland toen de haven nog een cruciale plek was voor de handel tussen Europa en de ‘Nieuwe Wereld’ (Amerika) in de 15e en de 16e eeuw.

Bezienswaardigheden Ponta Delgada

Ponta Delgada kent veel bezienswaardigheden. Zo kan men onder andere een bezoek brengen aan de prachtige kerk de Sao Sebastiao. Hier vindt men onder andere een prachtige entree en een hoog houten altaar.

Ook tot de bezienswaardigheden van Ponta Delgada mag men het Carlos Machado museum rekenen. Dit museum is gevestigd in het voormalige klooster van Santo André. De fantastische locatie maakt de bezienswaardigheid tot een van de populairste plekken van deze hoofdstad. In het museum wordt vooral de rijke historie met betrekking tot het leven op zee en als boer weergegeven, twee erg belangrijke onderdelen van het vroegere leven en de ontwikkeling van het eiland als geheel.

Street art in Ponta Delgada

Je zou het hier in het geheel niet verwachten. Overgewaaid vanaf het vasteland vind je in Ponta Delgada vele uitingen van street art. Schitterende en opvallende muurschilderingen die je zelfs met een routekaart het hele jaar door kunt bezichtigen. Het jaarlijks in juli terugkerende festival trekt kunstenaars uit de hele wereld aan.

Flaneren en shoppen

Flaneren kan men langs de lange en mooi aangelegde zeepromenade (foto links) en shoppen is mogelijk in de vele kleine en smalle winkelstraatjes van de stad.

Hoteltips Ponta Delgada:

► Hotel Canadiano
► Hotel Do Colegio →
► The Lince Azores Great Hotel →