De natuurlijke waterbaden in Biscoitos (Terceira)

Als je een leuke plek zoekt om te zonnen en zwemmen op Terceira moet je naar het stadje Biscoitos. Hier vind je namelijk de mooiste natuurlijke zwembaden van Terceira! 😍 Biscoitos ligt in het noord-westen van Terceira. Je rijdt er zo heen als je een huurauto hebt geboekt. De Atlantische Oceaan ontmoet hier de lavarotsen van Terceira. Tussen de lavarotsen zijn allemaal leuke poeltjes met water te vinden. In dit artikel delen we onze ervaring 😊

Wist je dat Biscoitos in het Nederlands ‘biscuitje’ betekent? 🍪

Piscinas Naturais Biscoitos


Piscinas Naturais Biscoitos Terceira
© De-Azoren.nl
biscoitos piscinas naturais terceira
© De-Azoren.nl

Dit kun je verwachten van Piscinas Naturais Biscoitos

De natuurlijke baden van Biscoitos zijn de mooiste van het eiland Terceira. Tussen de rotsen hebben zich meerdere poeltjes water gevormd. Bij elk poeltje zijn trappetjes gemaakt zodat je makkelijk het water in kunt. Sommige poeltjes staan direct in verbinding met de oceaan. Soms breken de golven spectaculair op de lavarotsen. Het poeltje wordt dan voorzien van vers zeewater. Hierdoor lijkt het soms wel een golfslagbad 😜 Met name als het vloed is zijn er meer golven.

Het water is kristalhelder en mooi blauw van kleur! 🩵 Zeker in de poeltjes die niet direct aan het oceaanwater liggen (de wat meer rustige poeltjes) zie je allerlei zeedieren zoals vissen en krabben in het water 🦀 Als je een duikbril hebt zou ik die dus zéker meenemen.

natuurlijke zwembaden biscoitos
© De-Azoren.nl
natuurlijke zwembaden biscoitos
© De-Azoren.nl

Het ene poeltjes is wat dieper dan de andere. De ondiepere poeltjes zijn wat warmer. De diepere poelen zijn leuk om in te springen. Kinderen springen soms van een hoge rots het water in.

Het is niet vulkanisch verwarmd, maar ook niet echt koud. In de zomermaanden is het water ongeveer 21 graden Celsius. Ook in de wintermaanden wordt het water niet echt koud (14 graden Celsius). Toen wij er waren zag je vooral veel kinderen zwemmen. Volwassenen vonden het ook wel lekker om gewoon te genieten van de warme zon. Tussen de lavarotsen zijn heel veel warme plekjes uit de wind te vinden. Je kunt hier dus al vroeg in het voorjaar lekker liggen en genieten van de zon 🌞

Wanneer kun je de natuurlijke baden van Biscoitos het beste bezoeken?

Je kunt de natuurlijke baden het beste bezoeken in de maanden mei tot en met oktober. Je hoeft geen rekening te houden met de getijden, al kan het water iets warmer zijn als je met laagtij gaat 🙂

Tip: vlakbij de natuurlijke baden vind je de ‘Curraletas das vinhas’. Dit zijn authentieke wijngaarden van Terceira.
En in een dorpje verderop kun je heel lekker lunchen bij het restaurantje ‘Caneta‘. Het traditionele gerecht Alcatra de Carne is hier heel goed. Het wordt geserveerd met zoet brood. Uiteraard kun je er goede wijn bij drinken.

biscoitos
© De-Azoren.nl

Praktische informatie

De faciliteiten bij de natuurlijke baden van Biscoitos zijn erg goed. Je hebt een kleedruimte, toiletten douches. Je kunt ook heel makkelijk (gratis) parkeren.
Er is een restaurant waar je kunt eten en er zijn verschillende kraampjes waar wat fruit en souvenirs worden verkocht.

Je moet wel je eigen badspullen meenemen zoals een handdoek en slipper. Vergeet ook zeker geen zonnebrand en een hoed of pet, want er is weinig tot geen schaduw. Ook is het fijn om zelf wat te eten en te drinken mee te nemen. Vergeet ook geen water mee te nemen!

Biscoitos is het beste bereikbaar met een huurauto. Als je geen auto hebt kun je ook vanuit Angra do Heroismo de bus pakken.