Terra Nostra Park

Parque Terra Nostra is een grote botanische tuin in Furnas op het eiland São Miguel. Hier vind je een van de grootste warmwaterbronnen van Europa! Naast 1 grote bron vind je hier nog 2 kleinere bronnen waar je in kunt (de jacuzzi’s) en honderden warme stroompjes in de botanische tuin 🌸

Botanische tuin van Terra Nostra park

Zoals je weet zorgt vulkanische bodem voor een vruchtbare bodem. De uitgebreide botanische tuin is daar een voorbeeld van. Deze botanische tuinen zijn zo’n 200 jaar oud! Je vindt hier planten en bloemen vanuit alle delen van de wereld.

De thermische waterbron is hier enorm oranje van het ijzer wat erin zit. Mensen die hadden gezwommen waren ook helemaal oranje. Soort van mislukte tan 😜 Maar, volgens de legende heeft dit water heilzame eigenschappen voor de gezondheid en de huid. De grote bron is qua temperatuur iets kouder dan de kleinere bronnen.

Parque Terra Nostra

Naast de grote bron heb je ook 2 kleinere bronnen met wat helderder water. Dit noemen ze de jacuzzi’s. Deze bronnen zijn zó ontzettend mooi! Het water is hier heel erg warm. Ik vond het zelfs een beetje te warm om lang in te blijven zitten, maar in de winter is dit natuurlijk heel lekker. Er zijn allemaal kleine watervalletjes waar je onder kunt zitten. Ondertussen geniet je van de prachtige natuur om je heen 😍🌴

terra nostra park furnas
© De-azoren.nl
Terra nostra furnas
© De-azoren.nl
Terra Nostra Furnas
© De-azoren.nl
botanische tuin terra nostra park furnas
© De-azoren.nl

Praktische informatie

Toegang tot Terra Nostra is €10 per persoon. Je mag hier dan zo lang verblijven als je wil. Er zijn ook veel mensen die helemaal niet gaan zwemmen.

In vergelijking met Poça da Dona Beija komen hier wel meer busreizen, dus grote groepen toeristen. Dat vond ik zelf erg jammer. Maar omdat het park heel groot is heb je daar niet zoveel last van.

De voorzieningen zijn hier beperkt. Er zijn wel wat kleedhokjes, maar je moet echt zelf handdoeken meenemen. Verder zijn er 2 douches, maar deze zijn koud en openbaar.

Het is aan te raden om slippers mee te nemen zodat je makkelijk van het ene bad naar het andere bad kan lopen. En neem geen lichte of nieuwe zwemkleding mee, want het ijzer gaat overal in zitten waardoor je zwemkleding kan verkleuren. Hetzelfde geldt voor je handdoeken.

Wil je meerdere warmwaterbronnen bezoeken tijdens je trip? Dan is een bezoekje aan de warmwaterbronnen in van Poça da Dona Beija een aanrader!