Poça da Dona Beija | Warmwaterbronnen in Furnas

Hét hoogtepunt van Furnas zijn de vulkanische warmwaterbronnen van Poça da Dona Beija 😍 Hier kom je helemaal tot rust. Terwijl je omringd wordt door het warme, ijzerhoudende water geniet je van de prachtige planten en bloemen om je heen 🌴😍

Poça da Dona Beija | De warmwaterbronnen in Furnas

Er zijn vijf thermale baden. Bijna alle baden zijn 39 graden Celsius. Een van de baden is iets minder warm, zo’n 28 graden.

Er zit veel ijzer in het water waardoor het allemaal oranje is. Het is daarom handig om geen lichte badkleding aan te doen. Het beste kun je oude badkleding mee nemen. Hetzelfde geldt voor je handdoeken.

Naast ijzer bevat het water veel zwavel. Dit kun je ruiken. Zwavel heeft een beetje een rotte eieren geur 😜 Gelukkig is de geur hier niet sterk.

Aanrader: ga ’s avonds naar Poça da Dona Beija, juist als het donker is is deze ervaring heel bijzonder ❤️ De tuinen zijn mooi verlicht, het water is atijd warm én het is een stuk rustiger.

Poca da Dona Beja warmwaterbronnen in Furnas
© De-azoren.nl
Poça da Dona Beija
© De-azoren.nl

Omdat het water vulkanisch verwarmd is kun je Poça da Dona Beija in alle seizoenen bezoeken. Zelfs in de winter is dit een heel ontspannen uitje. Misschien is het juist in de winter wel fijner. De combinatie van een frisse buitenlucht met het warme water is een bijzondere ervaring ✨ Ook als het licht regent is dit nog een hele fijne ervaring.

Praktische informatie voor Poça da Dona Beija

De entree voor Poça da Dona Beija is €8 per persoon. Je mag hier maximaal 1,5 uur blijven. Dat klinkt als een beperking, maar het is juist heel fijn omdat het daardoor niet druk is. Er is een goede doorstroom van mensen.

De voorzieningen zijn hier best goed. Je kunt hier bijvoorbeeld handdoeken huren.
Ook kun je hier douchen als je dat wil. Een koude douche is gratis, voor een warme douche betaal je €1.

Voor je spullen kun je een locker huren. Dit kost €1 euro + €20 borg. Wij hebben geen locker genomen. Je kunt een groen mandje pakken (zie foto). Dat mandje hebben wij gewoon naast het bad gezet waar we in gingen. Dat was voor ons voldoende. Als het donker is kun je je mandje natuurlijk minder in de gaten houden. Je zou dan kunnen overwegen om je spullen wel in een locker op te bergen.

Je kunt de auto voor de deur parkeren, maar het is een hele kleine parkeerplaats. Hou er rekening mee dat er eventueel geen plek is.

Je mag foto’s maken in Poça da Dona Beija 🙂 Hou hierbij wel rekening met de privacy van andere gasten. En tip: neem je telefoon in een plastic hoesje mee als hij niet waterdicht is.

Wil je meerdere warmwaterbronnen bezoeken tijdens je trip? Dan is een bezoekje aan de warmwaterbronnen in Parque Terra Nostra een aanrader!