Pico Alto 

Hoogste berg van Portugal

De Pico Alto is de hoogste berg op het eiland Pico. De naam van de berg betekent letterlijk ‘hoge berg’ en is wat dat betreft dan ook meer dan voor de hand liggend.
De Pico Alto is naast de hoogste berg van het eiland ook de hoogste berg van de Azoren als geheel en zelfs de hoogste berg van heel Portugal.

In de wolken

De gigantische berg is op het hoogste punt maar liefst 2351 meter. Het is dan ook niet zo vreemd dat de top van de Pico Alto eigenlijk altijd in de wolken ligt en dat deze daardoor van een afstandje over het algemeen maar weinig te zien is.

Vulkanen

De berg staat naast zijn hoogte bekend om onder andere de natuurlijke contrasten die men er terug kan vinden en de vele vulkanen die men er zal zien. Al deze verschillende vulkanen kennen natuurlijk ook de eigenzinnige dalen waarin zich kleine meertjes bevinden.

Op het eiland Pico kan men daarnaast uitstekend dolfijnen en walvissen spotten. Vanaf de berg kan men heel gemakkelijk een route uitstippelen om hier vervolgens ook echt zelf naar op zoek te gaan.