Mooiste stranden Azoren

Prachtige stranden

Uiteraard komen er ook ieder jaar weer toeristen voor de stranden van de Azoren. Dit is dan ook niet zo gek als we kijken naar de prachtige stranden die we hier kunnen vinden en het groot aantal zonuren waarvan we kunnen genieten. Het aantal stranden is weliswaar beperkter dan op de bekende Spaanse eilanden, maar ze zijn er wel degelijk.

Stranden Santa Maria

Wanneer we kijken naar de stranden van de Azoren kiezen veel mensen graag voor de stranden van het eiland Santa Maria. Dit eiland heeft de mooiste stranden van de hele archipel en deze zijn doorsneden door diepe baaien en hebben de meeste zonuren van heel de Azoren.
Hier kan men dus uitstekend bijkleuren of gewoon even helemaal niets doen, terwijl er genoten wordt van de mooi schijnende, warme zon.
De mooiste stranden zijn: Praia Formosa en Sao Lourenco.

Zwarte stranden

De stranden van de Azoren → zijn over het algemeen geen witte stranden maar zwarte stranden. Dat komt door de erosie van het basaltische lava. In combinatie met de witte toppen van de golven en het blauw van de zee en de lucht biedt dit ook de mogelijkheid om prachtige foto’s te maken, om vervolgens heerlijk aan het strand plaats te gaan nemen en daar te genieten van de overwegend milde, maar aantrekkelijke temperatuur.

Witte stranden

De stranden op Santa Maria zijn echter ook vaak wit (op de foto: Praia Formosa), waardoor men natuurlijk het uitermate tropische plaatje te zien krijgt, waardoor in principe iedereen direct zin zal krijgen om aan het strand plaats te nemen en daar heerlijk te gaan genieten.