Rondreis Azoren

Wil je een rondreis gaan maken op de Azoren? Heel erg gaaf! De Azoren zijn ook heel geschikt voor een rondreis. Het zou zonde zijn om maar op 1 plek te verblijven. Er is zoveel moois te ontdekken! In dit artikel delen we een aantal rondreizen die je zou kunnen boeken 😊

Geen tijd om het hele artikel te lezen? Hier kun je de rondreizen meteen bekijken 🙂👇
Individuele rondreis met TUI, 8 dagen, 3 eilanden –> Bekijk hier
Individuele rondreis met TUI, 12 dagen, 3 eilanden –> Bekijk hier
Individuele rondreis met TUI, 15 dagen, 4 eilanden –> Bekijk hier
Groepsreis met TUI, 8 dagen, 1 eiland (São Miguel) –> Bekijk hier
Groepsreis met TUI, 8 dagen, 4 eilanden –> Bekijk hier
Fiets rondreis, 8 dagen, 1 eiland (São Miguel) –> Bekijk hier
Individuele rondreis in de winter, 8 dagen (bekijk hier) of 10 dagen (bekijk hier)
Individuele rondreis met Sunweb, 8 dagen, 3 eilanden –>–> Bekijk hier

Rondreis Azoren


Rondreis Azoren
© De-azoren.nl

Rondreis Azoren met TUI

TUI biedt over het algemeen vrij veel verschillende soorten rondreizen aan naar de Azoren. Je kunt ervoor kiezen om een groepsreis te maken of je kunt er voor kiezen om een individuele rondreis te maken. Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om een losse accommodatie te boeken.
–> Bekijk hier het gehele aanbod van TUI voor de Azoren

8-daagse rondreis langs 3 eilanden bij TUI (individueel)

Met deze rondreis op de Azoren kom je op 3 eilanden: het hoofdeiland Sao Miguel, het een na grootste eiland Pico (staat vooral bekend om z’n vulkaan van maar liefst 2351 meter!) en het kleinere eiland Faial. 😊 Alles is voor je geregeld, een vlucht, huurauto en hotels met ontbijt.

Deze individuele rondreis duurt in totaal 8 dagen (7 nachten). Het is inclusief vlucht. Deze vlucht vertrekt altijd op een woensdag vanaf Schiphol, Amsterdam. TUI vliegt namelijk alleen maar op woensdagen naar de Azoren.

Op de Azoren staat er een huurauto voor je klaar. Dat hoef je dus ook niet meer zelf te regelen. Je hebt op alle eilanden een auto tot je beschikking. Dat is wel prettig, want de auto is toch wel de beste manier om de eilanden van de Azoren te verkennen.

Je reis begint op São Miguel. Je verblijft hier de eerste 2 dagen in een hotel in Ponta Delgada. (Meestal Hotel Marina Atlantico). Je kunt dan alle mooie plekken van het eiland verkennen. Zeker Furnas is een grote aanrader, je vindt hier namelijk veel warmwaterbronnen en vulkanische activiteit. Met de auto kun je makkelijk naar alle delen van het eiland rijden.

Daarna ga je eilandhoppen naar Faial. Dit doe je door middel van een binnenlandse vlucht. Een vlucht is hier ook wel aan te raden omdat het met de boot vrij lang duurt om van São Miguel naar de andere eilanden te komen. Op Faial verblijf je ook 2 dagen, in Hotel Horta. Dit wordt ook wel het ‘blauwe eiland’ genoemd. Dit komt omdat Faial ontzettend veel blauwe hortensia’s heeft. Ook zijn hier zwarte stranden te zien.

Daarna ga je met de veerboot naar Pico. Hier verblijf je in het hotel Caravelas op Pico. Dit is het eiland wat bekend staat om de grote vulkaan. Als je goed ter been bent kun je de vulkaan beklimmen met een mooie hike 🙂 Na 2 dagen Pico ga je weer met een binnenlandse vlucht terug naar São Miguel waar je nog een laatste dag hebt.

Samengevat, zo ziet je 8-daagse rondreis met TUI eruit (individueel) ✈️
– Individuele rondreis op de Azoren van 8 dagen (7 nachten)
– Inclusief vlucht (vertrek op woensdag) vanaf Amsterdam
– Inclusief huurauto
– Eilandhoppen van São Miguel naar Faial en Pico (met zowel de veerboot als een binnenlandse vlucht)
– Op elk eiland heb je een huurauto die voor je klaar staat
– Prijzen in 2023 voor mei tot en met september gaan vanaf € 1475
🎟️ –> Hier kun je de rondreis bekijken en boeken

15-daagse rondreis langs 4 eilanden bij TUI (individueel)

Je kunt er ook voor kiezen om een langere rondreis door de Azoren te maken. Deze reis van TUI duurt in totaal 15 dagen waarbij je langs 4 eilanden komt: São Miguel, Terceira, Pico en Faial. Wij vinden dit persoonlijk een hele gave rondreis omdat je langs 4 hele mooie eilanden komt 😍

Terceira is een extra eiland vergeleken met de 8-daagse rondreis hierboven. Dit is echt het culturele eiland op de Azoren. Er is ook regelmatig wat te vieren, dat doen ze met muziek, dans, optochten en lekker eten. Maar ook als je natuurliefhebber bent is Terceira een heel mooi eiland om te bezoeken. Je kunt bijvoorbeeld afdalen in de Algar do Carvao. Hierbij daal je eigenlijk af in een vulkaan. Heel bijzonder!

En ze hebben hele mooie natuurlijke baden, grenzend aan de zee in het stadje Biscoitos. De baden zijn van nature warm en de zee brengt elke keer weer wat koude stroming naar het bad. Dat is een hele speciale beleving en moet je echt ervaren hebben 😊

Je vliegt met TUI vanuit Amsterdam naar São Miguel. Daar blijf je 6 nachten. Dat is perfect om São Miguel helemaal te ontdekken! Het geeft je echt een stuk meer tijd dan bij de 8-daagse rondreis en dat raden we eigenlijk ook wel aan. Vervolgens vlieg je met een binnenlandse vlucht naar Terceira. Je moet wel vliegen, want met de boot duurt het erg lang. Hier blijf je 3 nachten. Vervolgens vlieg je door naar Pico. Het eiland met de grote vulkaan. Hier blijf je 3 nachten. Als laatst ga je met de ferry van Pico naar Faial.

Bij elk verblijf is ontbijt inbegrepen. Ook krijg je een huurauto waarmee je de eilanden kunt verkennen 🙂

Samengevat, zo ziet je 15-daagse rondreis met TUI eruit (individueel) ✈️
– Individuele rondreis op de Azoren van 15 dagen (14 nachten)
– Inclusief vlucht (vertrek op woensdag) vanaf Amsterdam
– Inclusief huurauto
– Eilandhoppen van São Miguel naar Terceira, Faial en Pico (met zowel de veerboot als een binnenlandse vlucht)
– Op elk eiland heb je een huurauto die voor je klaar staat
– Prijzen in 2023 voor mei tot en met september gaan vanaf €2405
🎟️ –> Hier kun je de rondreis bekijken en boeken

Je kunt ook een 12-daagse rondreis boeken. 🎟️ –> zie hier de 12-daagse rondreis

8-daagse rondreis met TUI op São Miguel (groepsreis)

Deze 8-daagse rondreis is een groepsreis, georganiseerd door TUI. Tijdens deze reis blijf je op het eiland São Miguel. Dat klinkt misschien saai, want de Azoren staan toch bekend om eilandhoppen? Maar niets is minder waard. Door meer tijd te besteden op een eiland kun je ook meer zien. Je kunt ook op een rustiger tempo bepaalde dingen bekijken en ontdekken. Een 8-daagse reis naar São Miguel is heel passend om het eiland te ontdekken.

Het is een Nederlandse groepsreis. Dat betekent dat je reisgenoten ook Nederlands zullen zijn. Ook je gids is Nederlands.
Het minimaal aantal deelnemers is 15 mensen, het maximale aantal is 23 deelnemers. De groep is dus niet al te groot. Dat is wel leuk.

Je vliegt vanuit Amsterdam, altijd op woensdag (TUI vliegt alleen op woensdagen). Bij aankomst word je naar je hotel in Ponta Delgada gebracht. Dit is het 5-sterren hotel Grand Hotel Acores Atlantico. Je overnachtingen zijn allemaal inclusief ontbijt. Twee keer tijdens deze reis wordt ook de lunch voor je verzorgd.

Vervolgens staan alle hoogtepunten van het eiland op het programma van deze rondreis 😊 Je gaat onder andere naar het Terra Nostra Park in Furnas, je gaat de zwavelbronnen in Furnas bekijken, je gaat naar de kratermeren in Sete Cidades en je komt langs een ananasplantage en Europa’s oudste theefabriek inclusief de theeplantages. Ook is er een mogelijkheid tot walvissen spotten! 😍

Samengevat, zo ziet je 8-daagse rondreis (met groep) bij TUI eruit ✈️
– Groeps-rondreis op de Azoren van 8 dagen (7 nachten)
– Inclusief vlucht (vertrek op woensdag) vanaf Amsterdam
– Vervoer over het eiland met een touringcar
– Langs alle hoogtepunten van São Miguel met optie om walvissen te gaan spotten
– Prijzen in 2023 voor mei tot en met september gaan vanaf € 999
🎟️ –> Hier kun je de rondreis bekijken en boeken

Groepsreis met eilandhoppen (TUI)

Wil je mee met een groepsreis en vind je het wel leuk om te eilandhoppen? Met deze 8-daagse rondreis van TUI kom je langs maar liefst 4 verschillende eilanden: São Miguel, Terceira, Faial en Pico.

Dit is dus wel een flitsbezoek aan de eilanden, maar als je veel wil zien in korte tijd is dit een hele goede optie. Alles is namelijk tot in de puntjes gepland en uitgedacht. Dat scheelt je een heel hoop gedoe. Je begint je reis op het eiland São Miguel. Je verblijft hier 3 dagen in de hoofdstad Ponta Delgada. De eerste dag kun je lekker rustig je ding doen en de hoofdstad verkennen.

De tweede dag ga je met de touringcar richting het Fogomeer en het vulkanische stadje Furnas. Hier kun je baden in de thermische baden van het Terra Nostra park. Ook eet je hier traditonele Cozido en bezoek je nog wat andere mooie plekken (zie de website van TUI voor meer info). Op de terugweg kom je ook langs de oudste theefabriek van Europa: Chá Gorreana.

De derde dag staat in het teken van Sete Cidades. Op dag 4 verlaat je São Miguel en vlieg je naar het volgende eiland: Terceira. Hier verblijf je 2 nachten.

Daarna vlieg je door naar Faial. Hier blijf je ook een nacht. De volgende dag vaar je naar Pico en vlieg je ook weer naar huis. Pico en Faial breng je dus wel een beetje een flitsbezoek.

Samengevat, zo ziet je rondreis (met groep) naar 4 eilanden eruit: ✈️
– Groeps-rondreis op de Azoren van 8 dagen (7 nachten)
– Inclusief vlucht (vertrek op woensdag) vanaf Amsterdam
– Vervoer over het eiland met een touringcar
– Langs alle hoogtepunten van São Miguel met optie om walvissen te gaan spotten
– Binnenlandse vlucht naar het eiland Terceira en Faial
– Veerboot naar het eiland Pico
– Prijzen in 2023 voor mei tot en met september gaan vanaf €1642
🎟️ –> Hier kun je de rondreis bekijken en boeken

Rondreis op de Azoren in de winter

Wil je de Azoren in de winter bezoeken? Dan is het zeker handig om een rondreis te boeken. Door de weersomstandigheden kunnen data voor vluchten, ferry’s etc. nog wel eens verschuiven. In dit geval is het fijn als de reis bij een reisorganisatie geboekt is. Zij kunnen al het administratieve werk dan regelen 😉

Zeker deze reis bij Style in Travel is erg aan te raden.
Het is een 8-daagse rondreis op het eiland São Miguel. Deze reis kan dus alleen in het laagseizoen geboekt worden (oktober tot april). Je vliegt via Lissabon naar Ponta Delgada en krijgt een huurauto.
Ook je hotels zijn van tevoren geboekt.

Je verblijft zowel in Ponta Delgada én in Furnas. Dat is erg gunstig, want met een hotel op deze 2 plekken kun je eigenlijk het hele eiland zien. Zeker Furnas is in de winter ook erg leuk, want de warmwaterbronnen zijn hier heel lekker warm!

In Ponta Delgada verblijf je in het Azoris Royal Garden hotel. Wij vonden dit een heel fijn hotel, dichtbij het centrum en restaurantjes 🙂 In Furnas verblijf je in het authentieke Terra Nostra Garden Hotel, midden in het Terra Nostra park! Dat is echt heel sjiek 😜
–> Bekijk de reis en extra informatie hier

Wil je liever 10 dagen en eilandhoppen naar Terceira?
Dan is deze reis aan te raden 😊
Deze wordt ook in de winter georganiseerd door dezelfde reisorganisatie. Het verschil is dat deze reis iets langer is én dat er een binnenlandse vlucht in zit naar het eiland Terceira (en weer terug). Leuk als je ook wil eilandhoppen.

8-daagse fiets rondreis op de Azoren

Hou je van fietsvakanties? Ook op de Azoren kun je een fietsvakantie boeken. Je hebt dan helemaal geen huurauto nodig. Je verkent het eiland São Miguel gewoon op de fiets! 😊 Wil je iets meer comfort? Je kunt er ook voor kiezen om deze fietstour met een elektrische fiets te doen (Mountain E-bike).

Deze fietstour van Style in Travel duurt in totaal 8 dagen. Je moet wel echt getraind fietser zijn, want er wordt 20 tot 45 kilometer per dag gefietst. Je krijgt een goede Nederlandse fiets met 21 versnellingen. De rondreis begint in het dorpje Capelas, dit ligt iets ten noorden van Ponta Delgada.

Je hoeft je bagage tijdens deze rondreis niet op de fiets mee te nemen, want dat wordt verzorgd. Als je aankomt op een volgende bestemming staat je bagage netjes voor je klaar 🙂

Vervolgens fiets je vanuit daar naar Furnas. Langs de route ligt ook de theeplantage Chá Gorreana. Die kun je bezoeken. In totaal is deze route 45 kilometer. De dagen die daarop volgen blijf je in de buurt van Furnas. Er is hier namelijk ook zoveel moois te ontdekken. Hier bevind je je in het vulkanische hart van São Miguel. Uiteraard staan er wel elke dag fietstochten op de planning. Je overnacht hier in het Terra Nostra Garden Hotel, super sjiek, midden in Park Terra Nostra.

De laatste dag fiets je door naar het dorpje Vila Franca do Campo. Vanuit daar word je de volgende dag weer naar het vliegveld gebracht voor je retourvlucht.

Samengevat: zo ziet je rondreis op de fiets eruit:
– Fiets rondreis van 8 dagen
– Je vliegt met TAP air (Portugese aanbieder) vanuit Amsterdam via Lissabon naar Ponta Delgada
– Je wordt met een busje naar je hotel gebracht
– De rondreis is inclusief een goede fiets met 21 versnellingen of een elektrische fiets (met fietstas)
– Je krijgt de fietsroutes met routebeschrijving
– Je bagage wordt van hotel naar hotel gebracht
🎟️ –> Lees hier meer over deze fiets rondreis + bekijk beschikbare data

Rondreis met Sunweb

Boek je liever bij Sunweb? Dat kan ook. Sunweb biedt een 8-daagse rondreis door de Azoren aan langs 3 eilanden: São Miguel, Pico en Faial. Net als bij bovenstaande reizen van TUI heb je een binnenlandse vlucht naar het eiland Faial. Vanaf hier ga je met de veerboot naar Pico.
Je krijgt een huurauto tot je beschikking op alle eilanden. Zo kun je makkelijk naar alle bezienswaardigheden rijden 😊 Deze reis is alleen te boeken van april t/m oktober.

Samengevat, zo ziet je 8-daagse rondreis met Sunweb eruit (individueel) ✈️
– Individuele rondreis op de Azoren van 8 dagen (7 nachten)
– Inclusief vlucht (vertrek op woensdag) vanaf Amsterdam
– Inclusief huurauto
– Eilandhoppen van São Miguel naar Faial en Pico (met zowel de veerboot als een binnenlandse vlucht)
– Op elk eiland heb je een huurauto die voor je klaar staat
– Kan alleen geboekt worden van april t/m oktober
🎟️ –> Hier kun je de rondreis bekijken en boeken

Veelgestelde vragen

Worden de rondreizen op deze pagina aangeboden door betrouwbare reisorganisaties?

Ja, zeker. We geven in dit artikel alleen informatie over aanbieders die bij de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) zijn aangesloten. Zo weet je zeker dat je goed verzekerd bent als je reis onverhoopt niet door kan gaan 😊