Vila Nova do Corvo: de hoofstad van de Corvo

Dorp als hoofdstad

Vila Nova do Corvo is een klein dorp maar geldt ook als hoofdstad van het Azoreneiland Corvo. Smalle en kronkelige straatjes en steegjes zijn het kenmerk van dit kleine plaatsje. De huizen van Vila Nova do Corvo zijn heel eenvoudig. Het dorp heeft een interessante kerk, namelijk de ‘Igreja de Nossa Senhora dos Milagres’ met een Vlaams beeld uit de 16e eeuw.

copyright foto: Francisco Botelho

Vliegveld Corvo

Vila Nova do Corvo heeft de beschikking over een eigen vliegveld. Op jaarbasis vliegen hier ongeveer 90 passagiers in en uit, waarmee het een zeer kleinschalig geheel is.
Er is op Corvo Airport dan ook sprake van maar een enkele baan, die zowel voor de vertrekkende als de binnenkomende vluchten wordt gebruikt. Op dit vliegveld in Vila Nova do Corvo vliegt de eigen luchtvaartmaatschappij van de Azoren, Sata Air Acores.
De vluchten die er worden uitgevoerd blijven dan ook allemaal binnen de eilandengroep, waarmee het een aantrekkelijke manier van reizen is binnen de archipel van de Azoren.

Buureiland Flores

Er bestaat vanaf Corvo bovendien een goede bootverbinding naar het ‘bloemeneiland’ Flores. Dit is een eiland dat naast Corvo ligt en ook een belangrijke rol speelt binnen de luchtvaartactiviteiten.

Leegloop Corvo

Corvo is het kleinste eiland van de Azoren, met een inwoneraantal van slechts 450. Het inwoneraantal van Corvo was in de 19e eeuw ongeveer twee keer hoger. Er bestaan tegenwoordig restricties op het emigreren, waardoor het bestuur de verdere leegloop tegen heeft kunnen gaan.