Peters Café Sport

Peters Café Sport is een unieke plek

Eerst een winkel

Portugal telt meerdere cafés met de naam Café Peter Sport, maar ‘het’ café vind je op het Azoreneiland Faial. Hier vind je in de plaats Horta de originele vestiging van dit zeer bijzondere café.
Het begon allemaal met een winkel voor de verkoop van handwerk, gestart door Ernesto Lourenco S. Azevedo en het groeide uit tot de meest belangrijke en bijzondere plek op Faial.

Omdat de zaken goed gingen verhuisde de winkel naar de haven. Deze locatie in Horta op het zuidwesten van het eiland zorgde ervoor dat veel zeevaarders gebruik maakten van de winkel.
Vanwege de vele internationale klanten startte de winkelier ook een geldwisselkantoor.

Van winkel naar café

Later werd het bedrijf overgenomen door zoon Henrique. Toen deze de enige eigenaar was verhuisde hij de winkel naar het pand ernaast en veranderde de naam in Café Sport. Hier verkocht hij naast diverse producten ook een lekkere kop koffie en je kon er zelfs overnachten. Ook werd het een belangrijke plek voor de opvarenden van de vele zeilboten die het eiland voor nieuwe voorraden aandeden en nog steeds aandoen.

Nadat de zoon van Henrique de zaak overnam werd de naam veranderd in ‘Peters Café Sport’.

Unieke plek

Het café heeft een zeer rijke geschiedenis en dat voel je direct als je binnenstapt. Ieder voorwerp in de zaak heeft een verhaal en de uitbater zal dit graag met iedereen delen.

Inmiddels beschikt het café ook over een klein museum met spullen over de zeevaart.

Je kunt gerust stellen, dat Peters Café Sport uniek is, want het is niet alleen een café, pension, winkel, wisselkantoor en museum, het is ook een plek waar vele verhalen worden uitgewisseld. Het is ook een plek om uit te rusten en om te genieten van de ambiance. Bovendien is het voor veel mensen, vooral toeristen, het startpunt om deel te nemen aan een excursie walvis-spotten.

Peters Café Sport bezoeken

Eigenlijk is Peters Café Sport → (website) zo uniek en bijzonder, dat je het bij een bezoek aan Faial zeker moet bezoeken. Je moet die bijzondere sfeer proeven, dan weet je meteen wat het geheim is voor de populariteit van dit café.