Caloura

Vissersdorpje

Caloura is een klein schilderachtig vissersdorpje gelegen aan de rotsachtige zuidkust van Azoreneiland Sao Miguel.
Dit prachtige kustplaatsje is omgeven door hoge kliffen en heeft een mooie natuurlijke omgeving. Het kleine dorpje is daarnaast omgeven door wijngaarden en vijgenbomen in een groen heuvelachtig landschap.

Vakantie in Caloura

Bij een verblijf op het eiland Sao Miguel moet u zeker tijd uittrekken voor een bezoek aan Caloura.
Vanuit de haven wordt gevist naar bonito (vissoort) voor de verkoop aan restaurants.

Aanraders zijn een bezoekje aan de kleine vishaven en het proeven van de wijn die hier plaatselijk wordt geproduceerd. Caloura heeft ook een klein strandje dat afgezonderd ligt dankzij een klif die het omsluit. U heeft ook de mogelijkheid om in een prachtige omgeving te zwemmen. Er is namelijk een natuurzwembad gelegen in de zee. Dit zwembad is uitgegraven in de rotsen met uitzicht op de steile kliffen. Er zijn hier ook veel mogelijkheden om te vissen.

De plaats is ook een mooie plek als standplaats tijdens de vakantie. Hier bent u verzekerd van geweldige uitzichten en kunt u getuige zijn van prachtige zonsondergangen. In dit kleine maar schitterende dorpje kunt u van een rustige vakantie genieten. In Caloura ligt ook een hotel.

Vakantievilla’s

Caloura staat ook bekend om de vele vakantievilla’s die er liggen (zie foto). Deze vakantievilla’s zijn echter slechts beperkt te huren omdat de meeste villa’s zomerverblijven zijn van vooral Amerikanen, Duitsers, Engelsen en Portugezen.
Caloura is dus zeker een mooie bestemming om te bezoeken.

Het volgende filmpje van José Alves geeft een mooie indruk van Caloura

Hoteltip:

► Caloura Hotel Resort →