Mosteiros

Het vissersdorp Mosteiros

Aan de westkust van Sao Miguel ligt het schilderachtige vissersdorp Mosteiros, direct aan de Atlantische Oceaan.
Vanuit het dorp zijn voor de kust verschillende hoog oprijzende rotsen te zien, als vingerwijzingen naar Mosteiros.

Omringd door bergen en zee

Rond het dorp rijzen de rotsen en bergen op, met hier en daar natuurlijke inhammen, waar het zeewater over de rotsen speelt.
Mosteiros ligt, met zijn directe omgeving, dus lager dan het omringende landschap. Er is een strand en er kan dus ook gezwommen worden in het water van de oceaan. Dankzij enkele hete bronnen is het water hier een beetje opgewarmd.

De sfeer van het ambacht

Mosteiros ademt nog de sfeer van het oude, ambachtelijke vissersdorp. Dat betekent: vissersboten in de haven en gezellige straatjes en winkeltjes met allerlei leuke aandenkens.
Mosteiros heeft meer te bieden en ademt meer dan de visserij alleen. De karakteristieke witte huizen en kerken geven u het gevoel in een andere wereld te zijn.

Genieten in Mosteiros

Mosteiros is een gewilde vakantiebestemming op het eiland Sao Miguel en dus zijn er voldoende voorzieningen. Op gezellige terrasjes is het goed toeven, u geniet van een heerlijk hapje en drankje, terwijl u de sfeer en gezelligheid van Mosteiros inademt. Daarnaast is het prachtige uitzicht van Sete Cidades om de hoek.

Vakantiehuis-tip:

► Casa de Pilatos