Fort Castelo de Sao Baptista Terceira

Oud fort uit de 16e eeuw

Het Castelo de Sao Baptista bevindt zich op het eiland Terceira.

Dit eiland van de Azoren is het meest dichtbevolkt en daarmee een populair trekpleister voor veel toeristen die genieten van de drukte en gezelligheid om hen heen.

Castelo de Sao Baptista is een oud fort aan de voet van de Monte Brasil. Het fort komt uit de 16e eeuw en staat al honderden jaren.
In die tijd heeft het talloze bezoekers weten te trekken, waardoor het tegenwoordig ook haast een must is om hier een kijkje te nemen tijdens een bezoek aan het Azoreneiland Terceira.

Angra do Heroismo

Het Castelo de Sao Baptista bevindt zich in de hoofdstad van Terceira. Het gaat hier om de stad Angra do Heroismo. Naast het prachtige fort kan men tevens de rest van het oude centrum uitstekend bezoeken.

Het gehele oude centrum is een werelderfgoed, waardoor ook de indrukwekkende kerken en herenhuizen hier zeer de moeite waard zijn.
Op die manier kan men een bezoek aan het Castelo de Sao Baptista eenvoudig combineren met een verder zeer interessante dag door simpelweg terug te gaan in de tijd op dit prachtige eiland van de Portugese Azoren.