Velas op het eiland Sao Jorge

Historische bezienswaardigheden

Deze fraaie en gezellige hoofdstad van het eiland Sao Jorge werd al rond 1600 gesticht. In het centrum zijn nog een groot aantal bezienswaardigheden uit vroegere tijden te vinden. Dit maakt Velas dus ook zeker zeer aantrekkelijk voor cultuurliefhebbers.

Hoogtepunt daarbij is de indrukwekkende Igreja Matriz de Sao Jorge, een 16e eeuwse kerk met onder andere een gouden altaar en een schitterend beeld van de patroonheilige van het eiland. In het bijbehorende museum zijn nog meer culturele schatten te vinden.

Het oude stadscentrum pronkt verder met een stadspoort uit 1799 en diverse historische herenhuizen. De straten zijn ingelegd met fraaie mozaïekpatronen wat zorgt voor een sfeervol geheel.

Relaxen in Velas

In Velas ben je ook aan het juiste adres voor rust en natuur. In de botanische stadstuin groeien en bloeien een groot aantal inheemse planten en bloemen. Verder beschikt de stad ook over een strand en een natuurlijk zwembad waar het op warme zomerdagen goed toeven is.
Velas op Sao Jorge staat ook bekend als havenstadje. Vanuit de haven worden diverse boottochten aangeboden waaronder vistochten. Tevens kunnen winkelliefhebbers in de autovrije straatjes heerlijk rondstruinen. Naast winkels zijn hier ook uitstekende restaurantjes te vinden.

Dus graag “adeus” (tot ziens) in Velas op Sao Jorge.

Hoteltip:

► Hotel Sao Jorge Garden