Santa Cruz da Graciosa: de hoofdstad van Graciosa

Hoofdstad van Graciosa

Santa Cruz da Graciosa is de hoofdstad van het Azoreneiland Graciosa. Deze plaats ligt aan de oostkust van Graciosa en is de grootste en belangrijkste ‘stad’ (slechts 1700 inwoners) van het eiland. Het eiland is een rustige bestemming met een mediterraan klimaat.

Reizen naar Santa Cruz da Graciosa

De stad is het beste te bereiken met het vliegtuig. De luchthaven van Santa Cruz da Graciosa ligt ongeveer drie kilometer buiten het stadscentrum. Er vaart ook een veerboot vanaf het eiland Terceira naar Graciosa. De veerboot arriveert echter in de haven van Praia. Vanuit dit havenstadje kan men vervolgens doorreizen naar Santa Cruz da Graciosa.

Bezienswaardigheden en activiteiten

In Santa Cruz da Graciosa kan onder andere het Graciosa museum worden bezocht. Dit museum is ondergebracht in een voormalig graan- en wijnmagazijn. Het bevat talloze voorwerpen die de geschiedenis van de stad en het eiland tonen.
Verder heeft de stad ook een stierenvechtersarena. In deze arena vinden zo nu en dan stierengevechten plaats.
Een bezoekje aan Monte Nossa Senhora da Ajuda is ook de moeite waard. Deze berg fungeert als het hoogste uitkijkpunt rond de stad. Vanaf de berg heeft men een panoramisch uitzicht over Santa Cruz da Graciosa.

Hoteltip:

► Graciosa Hotel →